Toon (46):

Juist door niet tegenover iemand te zitten, maar naast elkaar te lopen kon ik eindelijk vrijuit vertellen over wat me ten diepste dwars zat.

Lees meer

 

De natuur helpt helen. De natuur werkt verkwikkend en rustgevend. De natuur biedt voeding en bescherming. Natuur laat zien waar de weg van groei is of de weg van de minste weerstand. De natuur laat zien hoe je kan loslaten. De natuur helpt je  tot  jezelf te komen. En te genieten van het hier en nu.

 

Natuurcoaching: Groen is goed voor je hart!

Het is zelfs wetenschappelijk bewezen: de kleur groen is goed voor je hart. Niet voor niets gebruiken ziekenhuizen veel groen in hun inrichting. Groen is rustig voor je ogen en een groene omgeving blijkt een harmoniserende uitwerking op je ademhaling en hartslag te hebben.

‘De natuur als coach’ is een methode die dankbaar gebruikt maakt van de kleur groen en alle andere prettige effecten die de natuur de mens biedt.

Natuurcoaching is meer dan alleen een wandeling door de natuur gekoppeld aan een

coachgesprek. We hebben oog voor de spiegels en symbolen die de natuur ons voorhoudt door die te verbinden aan ons eigen leven. De stilte en rust die een natuurlijke omgeving uitzendt, maken we innerlijk door meditatieve oefeningen. En als de tijd het toelaat gaan we aan de slag met actieve en creatieve oefeningen.

‘De natuur als coach’ is een methode die je dicht bij jouw ware natuur brengt.

 

Voor wie?

Natuurcoaching is uitermate geschikt voor individuele coachingsessies.

Een gesprek verdiept zich vrijwel automatisch zo gauw we het natuurgebied

in stappen samen. Ook in gezinscoaching brengt de methode veel extra

verdieping en positieve effecten. Zeker aan de oefeningen in samenwerken

en elkaar begeleiden geeft de natuurlijke omgeving een extra dimensie.

Alsof het bijna vanzelf gaat allemaal.

 

Meer weten over coaching bij Jippie? Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Jiska de Klerk │ 06-36112141 │ jippiejiska@gmail.com

 

 

“Alles wat je aandacht geeft groeit.”

 

Aristoteles