Senna (9 jaar):

Ik kon niet goed slapen ’s nachts en was ook bang om te gaan slapen. En ik was eigenlijk ook bang voor dat papa en mama dood zouden gaan. Maar ik dacht dat ik bang was om te gaan slapen. Toen heb ik bij Jiska geleerd hoe ik ook anders kon doen met mijn gedachten. En we gingen toneelspelen en schilderen. ’s Avonds toen ik in m’n bed lag toen dacht ik aan de wolken techniek die ik had geoefend met Jiska en toen was het ineens ochtend! Ook snapte ik zelf eigenlijk niet waarom ik dat niet durfde te zeggen. Nu ben ik niet meer zo bang om alleen te slapen. En ik heb met papa en mama gepraat over doodgaan.

 

Ingrid, moeder van Senna:

Iemand die we goed kennen is een tijd lang erg ziek geweest, we wisten niet of hij het zou halen. Gelukkig was dat wel het geval. Maar er gebeurde toen zoveel tegelijk, we hadden helemaal niet in de gaten dat dit zo’n groot effect had op Senna. We dachten dat ze slecht sliep omdat het niet zo lekker ging op school. En ondertussen werd ze echt steeds ongelukkiger, omdat ze ook zo moe was werd ze nog banger! Tijdens de coaching bij Jiska hebben we veel inzicht gekregen in haar gedrag. En uiteindelijk heeft Senna ons zelf kunnen vertellen wat haar dwars zat. Zo bleek ze erg bang te zijn dat wij zouden overlijden. En bleek ze best heel veel na te denken over de dood en het leven. Dat was heel bijzonder om te horen! Ook met de stapsgewijze oefeningen voor thuis waren we erg blij. Ik kan iedereen die een kind heeft dat ergens mee zit een traject bij Jiska aanraden.

 

Thijs (11 jaar):

Jiska heet geen Jippie met haar achternaam, maar toch is ze Jiska Jippie voor mij! En ze heeft me erg geholpen. Nu mag ik een stukje voor haar website schrijven en kom ik echt op internet te staan.

Woensdag was ‘onze’ dag. We hebben gezongen en gedanst en gelachen en gekletst en gedicht, hahahaha! Ook heb ik oefeningen die ik iedere dag in een boekje schrijf en op woensdag mag ik die voorlezen. Jiska zegt dat ik een goede studiebol ben, want ik snapte alles snel. Ik heb bij Jippie zelfstandig een werkstuk over Pddnos gemaakt. Ik snap nu zelf beter wat Pddnos is. Ik heb ook serieus gepraat met papa en mama. Dat was wel gek maar ook fijn.

 

Annelien, moeder van Thijs:

Als Jiska op woensdag kwam, stond Thijs ‘Jippie’ te roepen in de gang. Ze is echt een zegen geweest voor ons gezin. Thijs heeft meervoudige handicaps en problematiek en kon daarom lange tijd niet naar school. Het hele reguliere traject zijn we doorgelopen met als gevolg alleen maar meer frustratie bij onze zoon. Uiteindelijk is hij een lange periode thuis geweest, wat hem op zich ook rust gegeven heeft, maar hij wilde zo graag leren en meer uit het leven halen! Jiska heeft door haar eindeloze geduld en doorzettingsvermogen, maar zeker ook doordat ze gewoon lief was en grapjes maakte, onze zoon voor zich weten te winnen. Doordat Thijs veel opener werd en meer zelfvertrouwen kreeg konden we ook beter met hem praten over andere lastige dingen. Hij kan ook beter verwoorden wat hij voelt van binnen. Er gaat vaak zoveel in hem om waar wij geen weet van hebben! In alle opzichten is Thijs gegroeid en wij ook. We snappen beter wat frustrerend is en welke manieren van communicatie we het beste kunnen gebruiken. En, een wonder lijkt te gaan gebeuren: er is een school waar Thijs waarschijnlijk terecht kan! Met zoveel zelfvertrouwen in zijn rugzak durft hij het aan en wij ook. We zijn nog voorzichtig, maar in ieder geval is er weer hoop en dat is goud waard. Erg bedankt voor het openbreken van deze impasse. Namens ons allemaal!

 

Meer weten over coaching bij Jippie? Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Jiska de Klerk │ 06-36112141 │ jippiejiska@gmail.com

 

 

“Eerst accepteren wat er Nu is, pas dan komt er ruimte voor verandering.”

 

          Uit opleiding

          tot levenscoach